Maatschappelijk

Newway is betrokken als sponsor bij de volgende projecten:


Klimmen tegen MS

Newway oud collega en mede oprichter Peter Cox is getroffen door MS, Zijn broer John heeft deze actie voor hem opgezet. Hij gaat met team Passion per fiets de ‘Mont Ventoux’ beklimmen omdat Peter MS heeft. Hij en het team zijn daarom extra gemotiveerd om deze uitdaging aan te gaan en te volbrengen. Het team is nog opbouw maar ook een oude bekende voor een aantal Newway collega’s heeft zich nu al aangesloten bij team Passion. Het verhaal van Peter met MS lees je op zijn pagina.

Newway steunt klimmen tegen MS in de vorm van een donatie, maar ook u kunt hier aan bijdragen!

Dit geld wordt gebruikt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.


Serieus request. serious request

Newway heeft jaren geleden besloten om geen kerstkaarten te versturen. Redenen zijn, de zeer vele bomen die moeten worden gekapt, de verkeerde mensen worden bereikt en het kost enorm veel arbeid om het te verwezenlijken. Newway maakt dus geld over in deze speciale tijd rond kerst aan een goed doen en de laatste jaren is dat serieus request


Lionslions-international-2-logo-primary

De club is onderdeel van de wereldwijde organisatie Lions Club international, waarbinnen elke club zijn eigen karakter kan ontwikkelen binnen de opgestelde wereldwijde statuten. Het motto binnen de de Lions Clubs is ‘Wij dienen”.

De Vughtse club is in 2002 opgericht en telt momenteel 31 leden. LC Les Lunettes is een gemengde club met een relatief lage gemiddelde leeftijd. De club kenmerkt zich door een laagdrempelige en goede sfeer van waaruit de handen ineen worden geslagen om projecten te ondersteunen voor de gemeenschap. Jaarlijks wordt daarvoor een specifiek doel gesponsord. Les Lunettes is een club die graag de handen uit de mouwen steekt in hun zogenaamde ‘hands-on projecten’.


Vughtoverbrught

Vught_Overbrugt_bannerfader In het centrum van Vught vind jaarlijks een groots Festival plaats. Zang, dans, muziek, sport, theater, workshops en presentaties zullen hand in hand strijden om de gunsten van het publiek.

Newway sponsored hier in samenwerking met 24/7ict de website, het ontwerp en beheer.

Bezoekers kunnen kiezen uit een drietal routes: cultuur, muziek of creatief. Onderweg is het genieten van alle activiteiten en heerlijk culinair eten en drinken. Op interactieve wijze worden inwoners, instellingen, ondernemers, jong en oud uitgedaagd om zich met elkaar te verbinden en samen te werken. Het Festival wordt ‘s avonds afgesloten met een spetterende feestavond.

Behalve samen deelnemen, beleven en verbinden is een belangrijk doel het genereren en vervolgens doneren van geld aan projecten in Vught. Projecten die worden uitgevoerd door organisaties zonder winstoogmerk en ten gunste komen aan de Vughtse jeugd. Bijvoorbeeld projecten op het gebied van muziek, onderwijs, verenigingsleven, sport of gezondheid. Organisaties kunnen zich tot en met juni aanmelden via www.vughtoverbrught.nl. De jury van Vught Overbrught kiest uit de aanmeldingen vijf genomineerden. Alle genomineerden ontvangen een bedrag. De hoogte van het bedrag hangt af van de inkomsten van het Festival en het aantal stemmen dat Vughtenaren hebben uitgebracht op elk genomineerd project. Vughtenaren kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete project via www.vughtoverbrught.nl. De organisatie gebeurt door de Vughtse serviceclubs en wordt ondersteund door de Gemeente Vught. Voor het eerst hebben de serviceclubs de handen in elkaar geslagen om een Festival te organiseren waar heel Vught over praat:

Van, voor en door Vughtenaren – Zet Vught samen op de kaart


Rode kruislogorodekruis-586x187

Wandel mee voor het goede doel!

Het Rode Kruis Tilburg organiseerd de Rode Kruis Tocht. Het doel van deze wandeltocht is om meer bekendheid te geven aan de activiteiten van Rode Kruis Tilburg. De opbrengst gaat naar de lokale hulpverlening van Rode Kruis Tilburg. Op de website is alle informatie te lezen. Loopt u ook dit jaar weer mee?

Net als voorgaande jaren zal de tocht de eerste zondag van april plaatsvinden. Wilt u een goede voorbereiding op de Vierdaagse of gewoon een gezellige wandeling door een prachtig natuurgebied? Loop dan mee! Bovendien steunt u een lokaal goed doel, namelijk de Tilburgse Vakantieweek!

Tilburgse Vakantieweek

Het Rode Kruis Tilburg organiseert een Tilburgse vakantieweek voor Tilburgers met een lichamelijke beperking en beperkte financiële draagkracht. Het Rode Kruis regelt ook het vervoer en de begeleiding ter plekke. Dat is het erg goede doel dat het Rode Kruis Tilburg 1 op 1 koppelt aan deze wandeltocht, want de opbrengst van deze tocht gaat naar het goede doel. Klik hier voor meer informatie over het goede doel.


Ut Tuinhuuske

Newway doet aan shirt sponsoring van fietsclub “Ut Tuinhuuske” voor een specifiek goed doel in/rond Venlo

Top