Cookie Statement Newway

Inleiding

Dit Cookie Statement beschrijft van welke cookies Newway gebruikt maakt via haar Website(s) en App(s) en waarvoor deze cookies worden gebruikt. We raden je aan om dit Cookie Statement aandachtig door te nemen. Tenzij anders vermeld in dit cookiestatement, is de privacyverklaring van Newway ook van toepassing op de verwerking van de gegevens, die via cookies zijn verzameld. 

Newway Retail Solutions B.V.

Huiskensstraat 51, (5916 PN) Venlo

dossiernummer KvK 100.30.845

Tel:      +31 (0)77 – 323 78 00

E-mail: info@newway.nl

1. Wat zijn Cookies?

Cookies zijn kleine stukjes (tekst)informatie die bij het bezoek van de Website(s) of App(s) worden meegestuurd via jouw browser en vervolgens op de harde schijf of in het geheugen van jouw computer, tablet, mobiele telefoon, enig ander device (hierna: “Apparaat”) worden opgeslagen. De browser kan deze informatie bij een volgend bezoek aan de Website(s) of Apps terugsturen. De cookies die via deze Website of Apps worden geplaatst, kunnen jouw Apparaat, of de bestanden die daarop opgeslagen staan, niet beschadigen.

2. Welke soorten cookies hanteert Newway en voor welk doel

Noodzakelijke en Functionele cookies

Newway maakt in de eerste plaats gebruik van functionele cookies. Deze anonieme cookies zijn noodzakelijk om aan jou de diensten en prestaties te kunnen leveren waar je om hebt gevraagd. Zo zorgen functionele cookies ervoor dat je na het inloggen op de Website(s) of App(s) niet op elke pagina opnieuw hoeft in te loggen. Ook onthouden functionele cookies informatie over de meest bezochte pagina’s of het aantal weergegeven foutmeldingen., Ook zorgen deze cookies ervoor dat je via de Website(s) en App(s) bijvoorbeeld betalingen kunt verrichten. Het is niet mogelijk om je voor functionele cookies af te melden. De informatie die deze cookies verzamelen zijn anoniem en kunnen je surfgedrag op andere websites niet volgen.

De informatie die deze cookies verzamelen, wordt niet voor marketingdoeleinden gebruikt. Als het gebruik van dit type cookie niet wordt toegestaan, kunnen meerdere gedeelten van de website niet worden gebruikt. Deze cookies onthouden niet welke andere websites u heeft bezocht.

Analytics (Prestatiebevorderende) cookies

Voor het verzamelen van webstatistieken over het gebruik en bezoek van de Website en/of Applicaties, maakt Newway gebruik van Google Analytics. Google Analytics plaatst een permanent cookie op jouw Apparaat. Dit cookie registreert jouw gebruik van de website. Deze gegevens worden vervolgens door Google geanalyseerd en de resultaten hiervan worden aan Newway verstrekt. Newway verkrijgt op deze wijze inzicht in de wijze waarop de Website(s) en Apps worden gebruikt en kan aan de hand van die gegevens zo nodig aanpassingen in de Website(s), Apps en/of haar dienstverlening doorvoeren. Google kan deze informatie aan derden verstrekken indien zij daartoe wettelijk gehouden is en/of indien derden de informatie namens Google verwerken. Google kan de informatie niet gebruiken voor andere Google-diensten.

Social media buttons (plug ins)

Via de Website en Apps wordt toegang geboden tot verschillende sociale media, waaronder begrepen maar niet beperkt tot Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en AddThis. Met behulp van deze zogenaamde social plug-ins kun je informatie op de website met anderen delen dan wel deze aanbevelen. Wanneer je op een webpagina komt waarop de social plug-ins van deze sociale media staan afgebeeld, worden er door derde-partijen cookies op jouw Apparatuur geplaatst. Deze cookies verzamelen onder meer informatie over je browser en de Website(s) die je hebt bezocht met jouw IP-adres.

Via de Website(s) en App(s) worden video’s getoond die afkomstig zijn van Website(s) van derden, waaronder YouTube. Deze derde partijen plaatsen cookies die het mogelijk maken om de video’s aan jou te tonen. Daarnaast kunnen er cookies worden geplaatst, die worden gebruikt om jouw surfgedrag over meerdere Website(s) te volgen en een profiel van jouw surfgedrag op te bouwen.

Op het gebruik van de cookies die via de video’s en/of social plug-ins op de Website(s) en/of Apps worden geplaatst, zijn nadere voorwaarden van derde partijen van toepassing. Newway accepteert geen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor deze voorwaarden van derden. Newway heeft daar geen invloed op. Je kunt in de privacyverklaringen van deze social mediakanalen lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Newway is actief op:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • AddThis
  • Youtube
  • Advertenties

 Targeting cookies of advertentiecookies

Newway maakt op haar website gebruikt van re-targeting/re-marketing technologieën. Het doel van deze technologieën is om jou interessante en op maat gemaakte aanbiedingen te kunnen leveren. Om dit te realiseren plaatst Newway via de Website(s) en Appscookies op jouw Apparaat die het mogelijk maken om jouw surfgedrag op de Website(s) en Apps te volgen en een profiel van jouw surfgedrag op te bouwen. Op basis van dit profiel kan Newway jou op maat gemaakte advertenties tonen op websites van derden. Newway maakt hierbij, onder meer, gebruik van de volgende netwerken:

Google Analytics voor re-marketing via het Google netwerk.

De gegevens die met behulp van Google Analytics worden verzameld, worden naast de doeleinden als vermeld onder de paragraaf “Analytics cookies”, tevens gebruikt voor het tonen van advertenties op maat. 

Facebook Website Custom Audiences

Met behulp van Website Custom Audiences van Facebook kan Newway data van haar website gebruiken om jou relevante advertenties op Facebook te tonen. Via een (facebook) pixel geïntegreerd in de website van Newway, wordt algemene informatie omtrent je browser sessie, inclusief een eventueel Facebook cookie en de webpagina die je bezoekt aan Facebook verzonden. Op basis van deze gegevens kunnen Facebook gebruikers in een bepaalde Custom Audience worden geplaatst en kunnen wij op maat gemaakte advertenties tonen.

De informatie die deze cookies verzamelen zijn anoniem en kunnen uw surfgedrag op andere websites niet volgen.

Cookies van Newway

Op de Website en/of App(s) (bijvoorbeeld BlueSelfservice, BlueConnect, technische apps) biedt Newway jou de mogelijkheid om een bijv. winkel te selecteren. Om te voorkomen dat je bij een volgend bezoek wederom deze winkel moet selecteren, plaats Newway een cookie dat jouw keuze voor de winkel onthoudt.

Het is ook mogelijk dat je bij je eerste bezoek geen winkel selecteert. In dat geval wil Newway voorkomen dat je bij elk bezoek weer gevraagd wordt een winkel te selecteren. Newway plaatst daarom een cookie zodat je zeven dagen niet gevraagd wordt om een winkel te selecteren.

Wanneer je een Account hebt aangemaakt, gebruikt Newway de door jou opgegeven naam om jou persoonlijk te begroeten bij een volgend bezoek. Om dit mogelijk te maken plaatst Newway een cookie.

Newway Apps bijv. BlueSelfService en andere

Uitlezen informatie zonder cookies

Naast het plaatsen van cookies, leest Newway ook informatie uit uw browser en Apparaat zonder dat een cookie is geplaatst. Op deze wijze verzamelt Newway (technische) eigenschappen van uw Apparaat en door u gebruikte software, zoals het type besturingssysteem, de browserinstellingen, geïnstalleerde plug-ins, tijdzone en beeldschermgrootte. Newway gebruikt deze informatie om jouw surfgedrag te kunnen volgen en haar diensten nog beter op jouw gebruik te kunnen afstemmen.

3. Verwijderen cookies

Bij een bezoek aan de website ga je er standaard mee akkoord dat Newway (noodzakelijke, functionele en prestatiebevorderende) cookies op uw apparaat plaatst. Voor het plaatsen van targeting cookies vragen wij je toestemming.

De toestemming die je hebt gegeven aan Newway voor het plaatsen en uitlezen van cookies, kun je te allen tijde intrekken door jouw browser zo instellen dat deze geen cookies accepteert en/of door alle in jouw browser reeds geplaatste cookies te verwijderen.

Hier kan je lezen op welke wijze je binnen de verschillende internet browsers de verschillende type cookies kunt verwijderen. Je moet er wel rekening mee houden dat het verwijderen van cookies tot gevolg kan hebben dat bepaalde onderdelen van de Website(s) en/of Apps niet of niet goed meer werken.

Hoe je cookies uit kan schakelen of verwijderen staat hier (doorklikken s.v.p.) per browser uitgelegd:

4. Wijzigingen

Dit Cookie Statement kan te allen tijde worden gewijzigd. Wijzigingen in dit Cookie Statement zullen via de Website(s) en/of App(s) bekend worden gemaakt.

5. Vragen, wil je inzage en correctie gegevens?

Mocht je nog vragen hebben over dit Cookie Statement dan kun je een bericht sturen aan info@Newway.nl

Verder kun je, onder meer, aanvullende informatie vinden over het gebruik van cookies op de website van de Consumentenbond, een stap voor stap uitleg online beschikbaar gemaakt en autoriteit Persoonsgegevens, www.autoriteitpersoonsgegevens.nl .

Sommige tracking cookies worden door anderen buiten Newway om geplaatst. (Bijvoorbeeld om onder meer via onze website advertenties aan je te tonen). Deze cookies kun je via Your Online Choices centraal verwijderen zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.

Wil je inzage vragen in de gegevens die Newway over je verwerkt en deze (laten) corrigeren, verwijderen of overdragen dan is dit mogelijk door een verzoek op te sturen naar info@newway.nl.

Wil je inzage in je persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie? Stuur dan een kopie van de cookie waar het over gaat. Deze kun je vinden in de instellingen van de door jou gebruikte browser. Voor de controle van je identiteit (ID) kan Newway je vragen om een kopie van je geldig identiteitsbewijs op te sturen. Let op: Maak daarbij danwel eerst je BSN en pasfoto onzichtbaar! Je BSN staat op meerdere plaatsen op je ID-bewijs.

Met dit inzageverzoek kun je Newway te allen tijde verzoeken je persoonsgegevens te corrigeren of te verwijderen. Ben je overigens van mening dat Newway niet zorgvuldig zou omgaan met je persoonsgegevens, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen via de hierboven vermelde contactgegevens van Newway. Daarnaast heb je altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-indienen-bij-de-ap

Laatst gewijzigd op september 2018.

Top