Implementatie

Geen IT stress, maar gewoon een simpele upgrade

Er zijn vele benaderingen die een organisatie kan hanteren bij het implementeren van een nieuw ERP-systeem. Het belangrijkste is dat u een strategie kiest die het beste bij uw specifieke organisatie past omdat u hierdoor gegarandeerd stressvolle situaties voorkomt.

Om u te helpen bij het maken van een juiste keuze, hebben we drie veel gebruikte benaderingen uitgewerkt. Tijdens de uitgebreide projectplanning die we in het begin van een project gezamenlijk opstellen, zal Newway u adviseren welke implementatie het beste bij u organisatie past.

3 veelgebruikte benaderingen voor het uitrollen van een ERP-systeem

  1. Big bang uitrol – De implementatie gebeurt in één keer. Alle gebruikers gaan op dezelfde datum over naar het nieuwe systeem.
  2. Gefaseerde uitrol – Hier vindt de implementatie gefaseerd plaats over een langere tijdspanne. Werkzaamheden om van het oude ERP systeem naar het nieuwe systeem over te gaan, vinden in een aantal fasen plaats.
  3. Parallelle adoptie – Hier draaien zowel de oude als het nieuwe systeem parallel naast elkaar. Gebruikers leren het nieuwe systeem kennen, terwijl zij ook nog kunnen werken op de oude systeem.
Top