Odoo ERP

Wat is Odoo?

Odoo is volledig geïntegreerde en aanpasbare open source bedrijfssoftware. Odoo integreert de kassa, de webshop verkoop, website, inkoop, voorraadbeheer, boekhouding en veel andere zakelijke toepassingen in één enkele softwareoplossing.

Open Source apps

Odoo is een suite van open source apps die voldoet aan de behoeften van bedrijven van elke omvang en met elk budget in alle bedrijfstakken. Odoo heeft een app voor praktisch elke zakelijke behoefte.

Als Odoo Partner staan we klaar om u te helpen succesvol te zijn met behulp van de software van Odoo. We bieden uitgebreide configuratie-, maatwerk-, integratie- en migratieservices om te zorgen voor een succesvolle overgang naar Odoo.

Odoo ERP is een alles-in-één open source-software die veel functies biedt in de vorm van applicaties die kunnen worden geactiveerd op basis van behoeften. Het is de perfecte software voor bedrijfsbeheer voor kleine, middelgrote en grote bedrijven in elke branche.

Deze Open Source ERP is makkelijk inzetbaar en zodanig te configureren om aan 100% van de behoeften van een organisatie te voldoen. Naast zijn grote aanpassingsvermogen, is het gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Vraag een vrijblijvende demo aan.

Verkoop apps:

Odoo heeft 5 miljoen gebruikers wereldwijd.  Meer dan 27.000 apps beschikbaar om te downloaden in de Odoo App Store

De verkoop apps van Odoo zijn geoptimaliseerd voor ondersteunen van de verkoop aan consumenten of bedrijven. Ze maken het voor verkopers en/of kassamedewerkers gemakkelijker om meer omzet te genereren en klanten te volgen. Met geïntegreerd CRM, verkoopbeheer, abonnementenbeheer en verkooppuntbeheer worden alle verkoop gerelateerde activiteiten beheerd in één tool.

Kassa (Point of Sale)

Een dynamische, gebruiksvriendelijke Kassa-oplossing die synchroniseert met Odoo’s voorraadbeheersysteem. Werkt apparaat onafhankelijk: werkt zowel op uw kassa PC, tablet of telefoon voor mobiel gebruik.

De slimme interface bevat alles wat uw winkel nodig heeft om producten te verkopen, klantbeloningen bij te houden, bonnen af te drukken, barcodes te scannen, klantenkaarten en meer. Odoo’s kassa blijft verbonden, zelfs zonder internetverbinding, zodat u altijd klaar bent om uw klanten te bedienen.

Verkoop

Met de verkoop-app kunt u aanpasbare facturen maken die duidelijk en beknopt zijn om uw producten en diensten professioneel te presenteren. Aanpasbare prijslijsten en prijsstrategieën helpen uw inkomsten te maximaliseren. Geautomatiseerde bewerkingen, klantportalen en een digitale handtekening vereenvoudigen uw workflow en verbeteren uw klantenervaring.

CRM

Odoo biedt een klantgerichte CRM-applicatie die is verbonden met alle bedrijfsgegevens en andere Odoo-applicaties. Binnen het CRM beheer je eenvoudig nieuwe leads en activiteiten van bestaande klanten U kunt ook verkoopprognoses maken en verkoopactiviteiten plannen, allemaal in één gebruiksvriendelijk overzicht.

Kijk hier voor alle Odoo app’s.

Website

Odoo maakt het creëren en het beheren van een website en/of webshop eenvoudig. Daarnaast is het volledig geïntegreerd met de andere Odoo apps. U kunt ook een blog of forum maken om de betrokkenheid van bezoekers te vergroten. Start online chats om het reactievermogen van uw bedrijf te vergroten of pas een formulier aan zodat klanten rechtstreeks op de website afspraken kunnen maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en creativiteit wordt aangemoedigd.

Website

De Odoo Website app maakt het maken van websites eenvoudig. Er is geen code vereist, dankzij de intuïtieve functionaliteit voor slepen en neerzetten kunt u meerdere websites bouwen die automatisch kunnen worden aangepast aan het merk en de stijl van uw bedrijf om meer leads en verkopen te genereren. Het wordt geleverd met ingebouwde SEO-tools, bezoekersregistratie en e-mailmarketing.

eCommerce (webshop)

Dankzij ”drag and drop” functionaliteit kunt u snel productpagina’s en lijsten maken en wijzigen op basis van uw behoeften. Daarnaast zijn er verschillende marketingtools waarmee u producten kunt cross- en upsellen om de omzet te verhogen. Geïntegreerd met betalingen en verzending, Odoo’s e-commerce is gemakkelijk te gebruiken en te implementeren voor onmiddellijke online verkoop.

Bedrijfsvoering

Met bedrijfsvoerings apps kunnen bedrijven o.a. voorraden en inkoop beheren.

Voorraad

Beheer voorraden in meerdere magazijnen met Odoo’s voorraad app waarmee u alle informatie van een product kunt volgen van de leverancier tot de klant. Allemaal op een intuïtieve, moderne en mobiele interface. Met de software kunt u basisbewerkingen beheren, zoals leveringsbonnen, voorraadaanpassingen, voorraadbeheerontvangsten, verpakkingen, voorraadoverdrachten en het scannen van barcodes.

Inkoop

Met de inkoop app kunt u leveranciers en inkooporders beheren om uw supply chain en voorraadprestaties te verbeteren. Optimaliseer de wisselwerking tussen inkoop en voorraad met inkoopregels op basis van onder meer voorraad, logistieke regels, verkooporders en verwachte productieorders. Bepaal voor elk product apart hoe de voorraad wordt aangevuld, afhankelijk van de productie en de leveringstrategie.

Odoo, flexibele software

Odoo is een suite van modulaire en flexibele software voor bedrijfsbeheer. Dankzij het Open Source-formaat kan het eenvoudig worden geïnstalleerd in alle bedrijven, op verschillende schaalniveaus en in verschillende branches. Door het modulaire ontwerp van de software kunnen bedrijven eenvoudig de functies gebruiken die ze nodig hebben op het moment van integratie en op een later tijdstip opschalen. Deze open source software dekt alle afdelingen van een bedrijf, waardoor het meer is dan alleen een ERP.

Met deze software kunnen bedrijven hun verkoopafdeling, marketingafdeling, financiële afdeling, projectbeheer, HR-afdeling, productieafdeling, operationeel beheer, magazijnbeheer, hun website en e-commercesite beheren. Er zijn veel open source zakelijke apps beschikbaar om uw bedrijfsvoering te optimaliseren.

Als het op software aankomt, kunnen bedrijven alles vinden wat ze nodig hebben met Odoo. En als de applicatie die ze nodig hebben niet al in de basissoftware bestaat, kunnen bedrijven kiezen uit elke aanvullende applicatie die ze nodig hebben in de Odoo apps store.

Kunt u de juiste applicatie nog steeds niet vinden? Geen zorgen! De Odoo-software is open source waardoor het gemakkelijk is om een ​​aangepaste applicatie of module te ontwikkelen die volledig in de software kan worden geïntegreerd. Alleen voor uw bedrijf.

Odoo ERP Implementatie

Odoo-implementatie is de implementatie van Odoo of zijn individuele modules in een bedrijf. De implementatie kan in-house worden uitgevoerd door het bedrijf, door Odoo rechtstreeks of via een Odoo-partner.

Odoo is een volledig geïntegreerde en eenvoudig aan te passen aanpasbare open source bedrijfssoftware die o.a. verkoop, voorraad, inkoop en eCommerce en andere bedrijfstoepassingen integreert in één enkele softwareoplossing.

De software kan aan elke zakelijke behoefte voldoen en is misschien wel de beste complete open-source ERP software die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Newway hanteert voor elke implementatie de volgende stappen:

Stap 1 – Bedrijfsanalyse

In deze stap van het implementatieproces is het doel van Newway om de “Big Picture” van uw bedrijf te vinden.  De bedrijfsanalyse brengt zakelijke behoeften, kansen, mogelijke oplossingen en / of mogelijke verbeterpunten in beeld. Alle elementen die in uw Odoo software moeten worden opgenomen, worden hier bepaald.

Stap 2 – Configuratie / aanpassing

In deze fase van het implementatieproces wordt Odoo geconfigureerd en worden eventuele aanpassingen gebouwd. Verder worden de data uit het oude systeem gemigreerd naar Odoo. Tevens worden eventuele koppelingen met andere systemen geplaatst.

Stap 3 – Laatste testen

Nadat alle aanpassingen aan uw Odoo-software zijn aangebracht, begint het testen van de eindgebruiker op het ERP-systeem. Er worden systeemtests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat aan alle specifieke zakelijke behoeften en projectvereisten is voldaan. Dit wordt gevalideerd door de gebruikers die de software gaan gebruiken.

Stap 4 – In productie!

Het is tijd om live te gaan! De ERP-software is eindelijk gelanceerd en is volledig in gebruik.

Stap 5 – Ondersteuning en onderhoud

Newway blijft ook na de oplevering beschikbaar voor ondersteuning en onderhoud, zodat u zich op uw bedrijf kunt concentreren. Onze consultants zijn direct beschikbaar om uw ondersteuningsverzoeken te beantwoorden en dagelijkse ondersteuning te bieden met betrekking tot het gebruik van Odoo en zijn upgrades.

Met de diensten van Newway is uw onderneming op de
toekomst voorbereid