ERP + PIM = (R)ERP

Een Product Informatie Management (PIM) lijkt het systeem te zijn waar elke webwinkel mee uit de voeten kan. Dit komt omdat de huidige ERP-systemen in 80% van de gevallen niet als PIM geschikt zijn. De aanbieders van PIM-systemen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond, maar met de juiste aanbieder van een volledig ERP-systeem, dat dat wel kan, heb je helemaal geen los PIM-systeem nodig.

De alles in één oplossing is te vinden in het Retail-ERP-systeem van Newway. BlueRetail biedt het beste van beide werelden in één omgeving. Samen met BlueWebshop wordt volledige synergie bereikt en kan een omni- of cross-channelstrategie gevoerd worden. Zowel B2B als B2C wordt volledig verzorgd, van de aankoopbeslissing tot internetbetaling en de levering. Er ontstaat een evenwicht tussen klantgerichtheid, communicatiekracht en rendabiliteit.

BlueRetail verzorgt acht belangrijke hoofdprocessen: inkoopprocessen, verkoopprocessen, logistieke processen, Product Informatie Management (PIM), financiële processen, rapportages, business intelligence, klantenservice inclusief retouren en klachtenafhandeling en tot slot CRM waaronder relatiegegevens, prijsafspraken en kortingsstaffels. Je hoeft geen dubbele voorraad aan te leggen wanneer je het winkelassortiment als magazijn voor je webshop gebruikt.

(R)ERP

ESB

De Enterprise Service Bus (BlueCommunication esb) van Newway werkt samen met externe marketplaces en verkoopkanalen en koppelt alle systemen aan elkaar. De ESB functioneert daardoor de ruggengraat van de onderneming, of keten. Daarnaast gebruikt de ESB realtime-data en is in staat deze uit te wisselen met externe pakketten. Zolang huidige softwarepakketten van een ondernemer of organisatie extern benaderbaar zijn, is de ESB van Newway ook als standalone oplossing te gebruiken. Een ESB werkt zowel binnen een vestiging als binnen een hele keten.

Tot conclusie, PIM als losse tool wordt volledig overbodig omdat het (R)-ERP pakket met zijn vele product specifieke databases en category functionaliteiten alles onder een dak aanbied. BlueRetail zorgt voor één bronbestand waarmee de hele wereld te bedienen is als hart van de organisatie.

Lees hier de Online Retailer met het originele artikel, geschreven door Sophie Marks

Top