Odoo als voorraad-beheersysteem

Het voorraadbeheer van een bedrijf kan een ingewikkelde klus zijn. Wanneer een voorraadbeheersysteem niet voldoende inzicht kan scheppen in de locatie en hoeveelheid van de voorraad en inkomende en uitgaande goederen niet goed worden geregistreerd zorgt dit voor vervelende situaties, chaos en extra kosten. Uiteindelijk wordt jouw organisatie en bedrijfsvoering hierdoor minder efficiënt. Het ERP-systeem Odoo biedt hier uitkomst: de app met diverse functionaliteiten voor voorraadbeheer verschaft duidelijkheid over jouw actuele voorraad. De verwerkingstijd verbetert door efficiëntere opslag en geautomatiseerde aanvulacties. Daarnaast zijn meerdere magazijnen geen probleem voor deze app van Odoo en worden alle voorraadbewegingen geregistreerd, zodat je altijd weet wat de status van een product is. Dit is een van de vele functionaliteiten van de bedrijfssoftware Odoo.
Ontdek alle onverwachte functionaliteiten van het voorraadbeheer programma van Odoo!
Ben je nu al nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onder andere de voorraadbeheersoftware van Odoo en de opties voor jouw bedrijf? Plan dan een vrijblijvende demo in met een van onze Odoo-experts en ontdek de mogelijkheden.

Vraag je demo aan

Odoo als voorraad-beheersysteem

De locatie van je voorraad: 
duidelijkheid met de voorraad software van Odoo

De locatie van je voorraad:  duidelijkheid met de voorraad software van Odoo

Wanneer je over meerdere magazijnen beschikt en een grote voorraad hebt bij te houden, komt het nogal eens voor dat voorraad zoekraakt. Dit zorgt niet alleen voor frustraties binnen het bedrijf, maar ook bij klanten die hierdoor mogelijk langer op hun bestelling moeten wachten.Het voorraadbeheersysteem is een van de vele mogelijke apps van Odoo. Het grote voordeel is dat Odoo’s dubbele voorraadsysteem geen voorraadinvoer, -uitvoer of -transformatie heeft, maar alle activiteiten voorraadbewegingen zijn tussen locaties. Hierdoor wordt veel overzicht verschaft en zie je bij je voorraad direct waar deze zich bevindt, zowel in welk magazijn als waar in dit magazijn. Ook worden alle bewegingen vastgelegd, zodat je deze precies kunt volgen en altijd op de hoogte bent van de locatie van de goederen. 

Voorraadbeheer met Odoo: scan je voorraad

 Maak je gebruik van barcodes, maar worden deze barcodes niet in al je systemen herkend? En is er hierdoor veel onduidelijkheid over de mogelijkheid van het scannen van voorraden? Dit scannen kan er in jouw bedrijf juist voor zorgen dat er overzicht geschept wordt, doordat voorraad getrackt kan worden. De app met voorraadbeheer software van Odoo zorgt er met de geïntegreerde voorraadscan software voor dat je geen aparte software nodig hebt om je voorraad te scannen. Daardoor kan er één soort software gebruikt worden om jouw voorraad te scannen door middel van universele barcodes. Er zullen dus geen problemen meer optreden met betrekking tot verschillende voorraadbeheer en -scanprogramma’s.

Voorraadbeheer met Odoo: scan je voorraad


Geen overschot én geen tekort aan 
voorraad met Odoo

Geen overschot én geen tekort aan voorraad met Odoo

Voorraad opslaan kost geld, dus het is belangrijk om deze zo laag mogelijk te houden om kosten te besparen. Daarentegen moet er natuurlijk wel genoeg voorraad zijn om aan de vraag van de klant te voldoen. Je wilt natuurlijk snel kunnen blijven leveren aan je klanten!​​Het voorraadbeheer programma – een van de vele onderdelen van Odoo - kan je helpen om dit evenwicht te bewaren door middel van inkoopprognoses op basis van je forecast of door middel van geautomatiseerde aanvulregels. Met standaard dashboards kun je daarnaast eenvoudig geavanceerd rapporten opstellen. Zo weet je tijdig wanneer het nodig is om nieuwe voorraad te bestellen.

Odoo als jouw nieuwe voorraadbeheer software

 

Herken jij bovenstaande uitdagingen en problemen, en kom je ze vaak tegen in je huidige voorraadbeheersysteem? Dan is Odoo een goede oplossing! Voorraad beheren in meerdere magazijnen wordt een eenvoudige klus. Met deze bedrijfssoftware kun je namelijk basisbewerkingen in de voorraad beheren, voorraadoverdrachten inzien en barcodes scannen. Dit zorgt voor meer overzicht en efficiëntie in jouw bedrijf, wat uiteindelijk de productiviteit van jouw werknemers zal verhogen!

Ben jij enthousiast geworden over Odoo als jouw nieuwe bedrijfssoftware en wil je meer weten? Plan dan vrijblijvend een demo in, zodat wij jou alles kunnen vertellen over dit voorraadbeheer programma en alle andere mogelijkheden van deze bedrijfssoftware en je de mogelijkheden kunnen laten zien.


Vraag je demo aan