De software consultancy 
& implementatie van Newway

 Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met de bedrijfssoftware van Odoo. Maar hoe kan deze software het best voor jouw organisatie worden ingezet? En hoe kunnen we jouw bedrijfsprocessen optimaal afstemmen in Odoo? Daar kan Newway bij helpen. Daarom ondersteunen wij jou graag bij de migratie naar en de implementatie van Odoo met de inzet onze projectmanagers, consultants en developers. Maar wat houdt de implementatie dan precies in? Hoe gaat dit in z’n werk? En wat maakt deze dienst van Newway nou zo succesvol?


Vraag je demo aan

De software consultancy  & implementatie van Newway

Ons stappenplan voor software implementatie 

 

Om de software implementatie van Odoo in jouw bedrijf zo soepel mogelijk te laten verlopen, volgen wij in elk project een vaststaand stappenplan. De precieze inhoud en duur van deze stappen verschillen natuurlijk per project; wij passen onze aanpak aan op jouw wensen en situatie.
Stap 1: Bedrijfs-analyse en implementatieplan

 

Om een duidelijk beeld te krijgen van jouw bedrijf en de processen, mogelijkheden en moeilijkheden hierbinnen voeren wij tijdens de eerste stap van ons software implementatie stappenplan een bedrijfsanalyse uit. Tijdens deze analyse vindt er onder andere een uitgebreid interview plaats met meerdere betrokken medewerkers binnen jouw organisatie. Het doel van de business analyse is om een duidelijk beeld te hebben van de volgende zaken:

• De doelstelling van de organisatie;
• Een omschrijving van de huidige processen;
• Een omschrijving van de wensen van de organisatie.

Naar aanleiding hiervan gaan de Newway consultants aan de slag met een implementatieplan. In dit plan wordt de scope, de planning en de budgettering uitgewerkt. Ook wordt de rolverdeling van het projectteam uitgewerkt


Stap 2: 
Configuratie & Aanpassingen


Wij werken nauw met jou samen om de afspraken en de planning die in de plannen zijn besproken te halen. De verschillende fasen worden hiervoor doorlopen. Hierbij zal onder andere veel aandacht worden gestoken in het trainen van medewerkers en het testen van de apps.

Stap 3: Laatste testen


Wanneer alle apps correct zijn ingesteld en alle fases van het software implementatie stappenplan zijn doorgelopen, is de implementatie compleet. Maar onze werkzaamheden wat betreft software consultancy stoppen hiermee natuurlijk niet. Wij zullen diverse systeemtests uitvoeren, om zeker te weten dat aan specifieke zakelijke behoeften en projectvereisten is voldaan.  


Stap 4: 
In de productie!


Na deze testen is het tijd voor het personeel in jouw organisatie om écht te gaan werken met Odoo. Onze software experts staan tijdens deze eerste gebruiksperiode natuurlijk klaar, mochten er problemen ontstaan of dringende vragen zijn over de software. In de eerste paar maanden van het gebruik van de ERP-software is het logisch dat er allerlei vragen ontstaan, daarom houden wij van Newway graag nauw contact met jou en je organisatie.

Stap 5: 
Nazorg en ondersteuning


Newway blijft ook na de oplevering langere tijd beschikbaar voor ondersteuning en onderhoud, zodat jij je op je bedrijf kunt blijven concentreren. We zullen met jou het project evalueren en kijken waar processen goed lopen of waar er nog verbeteringen moeten plaatsvinden.


Onze consultants zijn ook direct beschikbaar om jouw ondersteuningsverzoeken te beantwoorden en dagelijkse ondersteuning te bieden met betrekking tot het gebruik van Odoo.

  •  De kwaliteit van onze software consultancy


  • Om de software van Odoo op een goede manier te kunnen implementeren, zijn experts nodig. Niet alleen experts die de ins en outs van Odoo kennen, maar ook software-experts die juist de oplossing kunnen ontwikkelen die Odoo net niet bevat. Ook al heeft Odoo zo veel mogelijkheden en applicaties, het kan altijd zo zijn dat het net niet de functie heeft die jij nodig hebt in jouw organisatie. Onze software-experts voorzien jou dan natuurlijk graag van maatwerk om dit waar te maken.
  • Het implementeren van nieuwe software is een flinke klus, die veel coördinatie en regelwerk vereist. Daarvoor hebben wij diverse projectmanagers in dienst die allen een Prince2 certificaat bezitten. Dit betekent dat ze jouw overgangsproces van software in goede banen kunnen leiden, zodat jij je niet druk hoeft te maken over dit proces.


Na het implementeren van de software


Als alle applicaties van Odoo naar behoren werken en de medewerkers voldoende zijn getraind om zelf aan de slag te gaan met de software, stopt ons werk niet. Het project mag dan wel afgerond zijn, Newway gaat graag met jou in gesprek om te praten over hoe wij jou kunnen helpen om je organisatie nog meer te laten groeien. Wil je meer apps laten installeren? Of gebruikmaken van de meertaligheid van Odoo? Onze software-experts adviseren je hier natuurlijk graag in.


Vraag je demo aan