Odoo Experience 2023: terugblik en samenvatting

5 december 2023 in
Odoo Experience 2023: terugblik en samenvatting
Kevin Lübbers

Als aanbieder van de Odoo bedrijfssoftware, willen we natuurlijk altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Odoo. Daarom waren wij met onze collega’s aanwezig bij de Odoo Experience 2023 in Brussel. 


We hebben genoten van de opening keynotes en de vele presentaties over de nieuwe toepassingen van Odoo 17. Tevens hebben we enkele developers gesproken over mogelijke toekomstige ontwikkelingen zodat we onze klanten nog beter kunnen bedienen. 


Favoriete nieuwe features Odoo 17

Tijdens de Odoo Experience hebben we enkele developers gevraagd wat hun favoriete nieuwe features zijn. We kregen verschillende reacties. De ene ontwikkelaar wordt heel erg enthousiast van de nieuwe AI toepassing (ChatGPT) in de website app. Hiermee is het mogelijk om teksten te genereren voor een nieuwe website of webpagina. 


Een andere ontwikkelaar zweert bij de nieuwe keyboard shortcuts (sneltoetsen) in de documents app. Hiermee is het makkelijker om multipage documenten te splitsen en te verzenden naar verschillende afdelingen. 


Een andere favoriete nieuwe feature is een verbetering in de accounting app. Hierin zijn twee velden toegevoegd: ‘Invoice Due Date’ en ‘Discount Date’. Hiermee wordt het makkelijker om alle overdue facturen in één keer te betalen via een ‘batch payment’. 


Het zijn dus niet alleen de technische hoogstandjes, maar ook kleine verbeteringen in de apps die het gebruiksgenot van Odoo sterk verbeteren.


Toekomstige features Odoo 17

Tijdens de Odoo Experience hebben we ook informatie gekregen over features die te zijner tijd aan Odoo 17 zullen worden toegevoegd. Odoo werkt bijvoorbeeld aan een feature die je huidige website scant en uitleest en hem vervolgens compleet opnieuw opbouwt in Odoo. 


Hierbij wordt geen html code gekopieerd maar wordt een website aan de hand van de visuele aspecten zo accuraat mogelijk nagebouwd in Odoo. Waarschijnlijk wordt deze feature in Odoo 17.1 gelanceerd.


Wat jij zeker moet weten over Odoo 17

Odoo 17 heeft een aanzienlijke upgrade gekregen ten opzichte van eerdere versies. Zo is Odoo 17 sneller en responsiever. Ook bevat het een aantal nieuwe beveiligingsfuncties om gegevens nog beter te beschermen. De nieuwe versie biedt een aantal nieuwe functies en verbeteringen waar bedrijven van elke omvang voordeel uit kunnen halen. Enkele van de meest opvallende nieuwe functies zijn onder meer:


Nieuwe gebruikersinterface

Odoo 17 beschikt over een opnieuw ontworpen gebruikersinterface die moderner, gebruiksvriendelijker en efficiënter is. De nieuwe gebruikersinterface reageert ook beter, zodat deze uitstekend werkt op elk apparaat.


Verbeterde zoekfunctie

De zoekfunctie van Odoo 17 is verbeterd. Dit maakt het makkelijker om de informatie te vinden die je nodig hebt. Het is nu mogelijk om tegelijkertijd in meerdere apps en modules te zoeken. Ook kun je filters gebruiken om resultaten te verfijnen. 


Nieuwe functies voor e-commerce

Odoo 17 bevat een aantal nieuwe functies voor e-commercebedrijven, zoals de mogelijkheid om productbundels te creëren, kortingen en promoties aan te bieden en de voorraad effectiever te beheren.


Verbeterde CRM-functies

Odoo 17 bevat ook een aantal nieuwe functies voor CRM-teams, zoals de mogelijkheid om leads effectiever te volgen, klanttickets efficiënter te beheren en aangepaste rapporten te genereren.


Nieuwe functies voor productie

Er zijn ook nieuwe functies voor productiebedrijven beschikbaar, zoals de mogelijkheid om productieorders effectiever te beheren en de voorraad nauwkeuriger bij te houden. 


Versleepbare pop-ups

Je kunt nu pop-ups slepen en neerzetten in Odoo 17. Dit maakt het makkelijker om je workflow aan te passen.


Verkoopcatalogusfunctie

Odoo 17 bevat een nieuwe verkoopcatalogusfunctie waarmee je een digitale catalogus van je producten kunt maken en beheren.


Handen opsteken tijdens vergaderingen

‘Hand opsteken’ voor vergaderingen is ook een nieuwe functie binnen Odoo 17. Hiermee kunnen deelnemers hun wens om te spreken of een vraag te stellen uiten door hun hand op te steken.


Interessante video’s Odoo 17

Tot slot willen we graag nog twee video’s met je delen. Deze video's bieden visuele uitleg, demonstraties en tutorials om je te helpen de nieuwe functies en verbeteringen beter te begrijpen.


Meet Odoo 17: All the new featuresOpening keynote – Odoo 17Alhoewel upgraden naar Odoo 17 op dit moment nog niet mogelijk is, wordt dit in de nabije toekomst verwacht. Heb je vragen over een upgrade naar Odoo 17? Neem gerust contact met ons op. Onze ervaren business consultants beantwoorden graag al je vragen.


in Odoo
Odoo Experience 2023: terugblik en samenvatting
Kevin Lübbers 5 december 2023
Deel deze post
Onze blogs
Archiveren