Alexandru: “Dit is een geweldige kans om nieuwe dingen te leren”

4 mei 2023 in
Alexandru: “Dit is een geweldige kans om nieuwe dingen te leren”
Kevin LübbersAlexandru komt uit Roemenië en loopt op dit moment stage bij Newway Solutions. Twee jaar geleden kwam hij naar Nederland voor een vierjarige studie International Business aan de Hogeschool in Utrecht. Tijdens deze opleiding leert hij alles over financieel management, marketing, projectmanagement en bedrijfsprocessen. 

“De kwaliteit van het onderwijs is hier goed en het biedt betere kansen op de arbeidsmarkt. Alles wat ik leer tijdens deze stage kan van pas komen tijdens mijn toekomstige carrière. Het is een geweldige kans om de verschillende kanten van het bedrijfsleven te ontdekken.”  


“Odoo is voor mij een compleet nieuwe ervaring”
Alexandru blijft tot eind juni en start na de zomervakantie met het derde jaar van zijn opleiding. Tijdens deze stageperiode van vier maanden krijgt Alexandru de kans om alles te leren over het bedrijfsleven. Wat doet een consultancybedrijf? Wat is projectmatig werken? En natuurlijk: hoe werkt de Odoo software? 

Alexandru: “Het leren van nieuwe dingen vind ik het meest interessant. Ik kende de Odoo software nog niet. Het is een compleet nieuwe ervaring. Ik vind het een heel interessant ERP systeem. Het is ook makkelijk te gebruiken nadat je er een training over hebt gevolgd. We zijn nu bezig met de opstart van een nieuw project bij een bedrijf in Utrecht. Ik kijk ernaar uit om mee te kunnen kijken bij dit project.”

 

“Ik word goed begeleid tijdens mijn stage bij Newway Solutions”
“Op LinkedIn had ik een oproep geplaatst dat ik op zoek was naar een stage. Vrij snel kreeg ik een bericht binnen van Newway Solutions. Het bedrijf sprak me direct heel erg aan. Ik voel me hier welkom en iedereen is bereid om me te helpen wanneer ik vragen heb. Ik word goed begeleid en dat is prettig. Ik vind het leuk om te zien wat Newway Solutions allemaal doet en hoe ze het projectmatig werken vormgeven.”

 

“Ik zou graag willen gaan werken in de marketing”
Vier dagen in de week loopt Alexandru stage bij Newway. Eén dag in de week heeft hij tijd voor zelfstudie. Óf voor zijn hobby’s, want dat is ook belangrijk. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met muziek: plaatjes draaien en een beetje hobbymatig DJ’en. Ook houdt hij veel van reizen, nieuwe plaatsen ontdekken en nieuwe culturen en mensen leren kennen. Wat hij na zijn opleiding wil gaan doen? Werken in de marketing. Vooral social media marketing spreekt hem erg aan. Of de marketing doen voor een muzieklabel. “Dat zou helemaal leuk zijn, want dan kan ik mijn hobby en mijn werk combineren.”

We zijn blij dat Alexandru stage loopt bij ons. We hopen hem zoveel mogelijk te kunnen leren tijdens deze vier maanden en wensen hem alle succes voor de toekomst.  


Alexandru: “Dit is een geweldige kans om nieuwe dingen te leren”
Kevin Lübbers 4 mei 2023
Deel deze post
Onze blogs
Archiveren