Luc Castermans per 1 oktober nieuwe mededirecteur Newway Solutions

30 september 2023 in
Luc Castermans per 1 oktober nieuwe mededirecteur Newway Solutions
Kevin Lübbers

De directie van Newway Solutions heeft per 1 oktober versterking gekregen van Luc Castermans. De nieuwe mededirecteur zal het managementteam gaan ondersteunen. Het afgelopen jaar zijn er veel ontwikkelingen geweest binnen Newway. Met een aantal nieuwe klanten en nieuwe medewerkers is het nu tijd voor een volgende stap. 

Tsuri: “Luc heeft oog voor nieuwe ideeën, heeft veel ervaring als manager en kennis van Odoo. Met de komst van Luc zijn we in staat om de continuïteit te waarborgen en betrokken te blijven naar de klanten toe.” 


Eigenaar Futuron
Sinds 2001 is Luc eigenaar van Futuron. Aanvankelijk hield het bedrijf zich bezig met het bouwen en onderhouden van websites en webapplicaties, maar door de jaren heen is de visie breder geworden. De afgelopen 5 jaar is het bedrijf zich voornamelijk gaan richten op strategische vraagstukken die ten grondslag liggen aan het visualiseren van de mediawensen en communicatieconcepten van klanten. 

Luc Castermans: “We richten ons op het uitwerken van de boodschap die een bedrijf wil overbrengen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling van online applicaties voor het MKB. Odoo vervult hierin een belangrijke rol. Futuron is ook officieel Odoo partner. Een paar jaar geleden heb ik Tsuri ontmoet tijdens de Odoo Experience. We hebben daarna altijd contact gehouden.”

 

Ambitie architect
Luc noemt zichzelf ambitie architect. Hij helpt ambities vorm te geven en te realiseren. Zoals hij zelf zegt: “Ambitie komt voort uit intrinsieke motivatie. Ik wil weten waarom mensen doen wat ze doen. Dat is ook de manier waarop ik tegen projecten aankijk. Ik wil altijd eerst weten wat de reden is waarom een bedrijf bestaat. Wanneer dit duidelijk is, kun je dit consistent laten doorwerken in alle bedrijfsuitingen. Dit zal ook mijn toegevoegde waarde zijn binnen Newway. Redeneren vanuit de kern en zorgen dat de toegevoegde waarde die daar geworteld zit zijn weg vindt in alles wat er uit voortkomt. Een integrale benadering voor een zo optimaal mogelijke totaaloplossing.”

 

Holistische werkwijze
“Ik denk altijd na over de manier waarop mensen het beste kunnen doen wat ze moeten doen. Het gaat erom dat je vanuit de kern begint en dat gaat uitwerken tot iets moois. Ik vind het belangrijk dat dingen goed doordacht zijn. Het is eigenlijk een holistische werkwijze waarbij je kijkt naar het totaalplaatje. Meer een Oosterse manier van denken dus. De Oosterse filosofie heeft me dan ook altijd geïnspireerd en geeft me veel houvast. Het maakt me erg bewust van de manier waarop je tegen dingen aan kunt kijken. Het is belangrijk dat je intrinsiek gemotiveerd blijft bij wat je doet. Hoe meer solide de kern is, hoe krachtiger het resultaat wat eruit voortkomt.”

“Ik hoop dat ik op deze manier meer verdieping kan aanbrengen in de projecten bij Newway. Dat we vanuit een holistische visie naar de klant kijken. Dat alles wat we doen goed doordacht is, zodat er mooie producten ontstaan die aansluiten op het DNA van onze klanten. Het is een hele interessante manier om naar zaken te kijken en vind het altijd leuk om mensen hierin te coachen.” 


Over Luc
“In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn heerlijke zoontje van 6, mijn liefste lieveling Jessy en mijn geweldige twee bonuskinderen van 3 en 4 jaar oud. Ik heb ook een grote voorliefde voor elektronische muziek. House met veel invloeden van jazz, funk en soul. Naast het organiseren van evenementen, produceer ik en treed ik op met een band of als DJ in binnen- en buitenland. Door de jaren heen heb ik met veel mensen in binnen- en buitenland samengewerkt dus dat opent een hoop deuren. Ik vind het vooral leuk om onze ‘sound‘ te promoten.”

“Ik zie mezelf niet echt als mededirecteur. Zo heb ik mezelf in mijn hele carrière nooit gezien. Ik zie mezelf meer als medewerker binnen een team waar ik graag samenwerk, leer en ontdek via anderen. Ik vind het fijn om met mensen samen te werken en te luisteren naar alle verhalen. Enthousiasme van anderen werkt erg aanstekelijk bij mij.”

We zijn blij met de komst van Luc en wensen hem heel veel succes en werkplezier toe. We zijn erg benieuwd naar zijn ideeën over een holistische werkwijze. Luc is bereikbaar via luc@newway.nl


Luc Castermans per 1 oktober nieuwe mededirecteur Newway Solutions
Kevin Lübbers 30 september 2023
Deel deze post
Onze blogs
Archiveren