Kennismaking met Odoo

21 april 2023 in
Kennismaking met Odoo
Tsuri Menereis

Ik ben al jaren ondernemer. Ik geniet van de energie van het bedenken, het sturen en het wrikken wat er soms mee gepaard gaat. Toen mijn vorige onderneming succesvol begon te worden werd al gauw duidelijk dat veel bedrijfsprocessen langs elkaar heen liepen. De boekhouding communiceerde niet met het ordersysteem, elk filiaal hanteerde zijn eigen facturatiesysteem en we moesten over pallets heen klimmen om te checken of we bepaalde producten nog op voorraad hadden. Naderhand gezien is het, op zijn zachtst gezegd, geen efficiënte manier van werken geweest.

Odoo is voor mij een verademing geweest.

Wij gingen op zoek naar een oplossing. Een allesoverkoepelend platform wat onze processen inzichtelijk, begrijpelijk en bovenal overzichtelijk kon maken. Odoo kwam op ons pad, en het was voor mij direct een goed gevoel. Opeens had ik een platform waar ik zelf mee aan de slag kon, en waar ik alle aspecten van mijn onderneming mee kon ondersteunen. Het werd een relatief simpele overstap waarbij we al onze aparte oplossingen over hebben gezet naar Odoo. Op dat moment werd het vrij makkelijk om over alle filialen de voorraad bij te houden, de website te updaten of een marketingcampagne uit te rollen. Allemaal vanaf hetzelfde platform. Ik wilde niet meer terug.

Die onderneming ligt inmiddels in het verleden, maar Odoo is me altijd bijgebleven. Toen ik het besluit maakte om mijn opgedane kennis te gebruiken om andere ondernemers te helpen met het behalen van hun doelen was er een ding gelijk duidelijk: Odoo zou mij daarbij gaan helpen. De volgende stap was makkelijk: ik werd officieel Odoo partner, wat tegenwoordig een vrij strenge selectieprocedure omvat, en behaalde mijn licentie.

Ik zie, tot op de dag van vandaag, Odoo als oplossing voor al mijn zakelijke problemen, en ik geniet dagelijks van het gebruik van het platform bij het ondersteunen van mijn klanten. Ik herken mezelf in de veelzijdigheid van het Odoo-platform, en dat draag ik graag over aan de ondernemers die ik mag helpen.

Ik ben al enkele jaren op weg met Odoo, en het is grappig om terug te kijken op de reis tot nu toe. Voor mij was zoiets simpels als het veranderen van mijn bedrijfsprocessen-platform de eerste stap op een heel mooi pad, en soms is die eerste stap alles wat nodig is om een doel te behalen.

De stap zetten is altijd spannend, maar samen met Odoo zorg ik ervoor dat we samen de reis maken en onze doelen behalen.

in Odoo
Kennismaking met Odoo
Tsuri Menereis 21 april 2023
Deel deze post
Onze blogs
Archiveren