Odoo Experience 2023: smartclasses en presentaties

6 november 2023 in
Odoo Experience 2023: smartclasses en presentaties
Kevin Lübbers

Heb jij je al aangemeld voor de Odoo Experience 2023? De Odoo Experience is hét nummer 1 evenement op het gebied van open source business software. Gedurende drie dagen kun je presentaties bijwonen, deelnemen aan smartclasses en andere professionals ontmoeten. En, het is inmiddels een traditie, ieder jaar staat de lancering van de nieuwe versie van Odoo centraal. 

Agenda Odoo Experience 2023
Wat staat er dit jaar precies op het programma tijdens de Odoo Experience? Odoo experts geven hands-on trainingen over de verschillende Odoo producten. Zo is er bijvoorbeeld een smartclass ‘Development’, een smartclass ‘Accounting’, een smartclass ‘Mastering Odoo.sh’ en een smartclass ‘Advanced Studio Customizations’. 

Smartclass Development
Tijdens de smartclass Development leer je de basis van het Odoo Framework te gebruiken, hoe je een nieuwe module kunt maken en hoe je deze kunt implementeren in Odoo.sh. 

Smartclass Accounting
De Accounting smartclass is de perfecte gelegenheid om te leren hoe je de boekhoudapplicatie kunt beheren en optimaal kunt benutten. Je leert hoe je je facturatieproces kunt verbeteren en hoe je financiële rapporten maakt. 

Smartclass Mastering Odoo.sh
Odoo.sh is het hostingplatform van Odoo zelf. Tijdens de smartclass Mastering Odoo.sh leer je hoe je het Odoo.sh-platform efficiënt kunt gebruiken. Je leert onder andere hoe je een aangepaste applicatie kunt integreren, wijzigen, testen en debuggen. 

Smartclass Advanced Studio Customizations
Met Odoo Studio kun je zelf een app maken die is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Het doel van deze cursus is het vergroten van je technische kennis in het algemeen. Deze smartclass is met name interessant voor bedrijfsconsultants. Een goed technisch inzicht helpt je om de technische behoeften van de klant beter te begrijpen waardoor het makkelijker wordt om oplossingen te vinden. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer smartclasses te volgen tijdens de Odoo Experience. Meer informatie over de te volgen smartclasses vind je hier. Ook zijn er tal van interessante presentaties om bij te wonen. De meeste presentaties duren een half uur en worden gegeven door Odoo experts. Meer informatie over de verschillende presentaties vind je hier.  

Nieuwe features Odoo 17
In onze vorige blog over de Odoo Experience  (Odoo Experience 2023: Wat te verwachten van Odoo 17?) las je al meer over de nieuwste functionaliteiten binnen Odoo 17. In deze blog zullen we enkele features dieper uitlichten:

Nieuwe gebruikersinterface
Odoo 17 beschikt over een opnieuw ontworpen gebruikersinterface (UI) die moderner, gebruiksvriendelijker en efficiënter is. Het nieuwe ontwerp heeft niet alleen een strak en eigentijds ontwerp, het is ook gericht op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. De nieuwe gebruikersinterface is bovendien nog beter responsive, zodat deze uitstekend werkt op elk apparaat. Dankzij deze nieuwe user interface is het nog makkelijker om de Odoo software te gebruiken.

Geautomatiseerde herinneringen voor het ondertekenen van documenten
Odoo 17 biedt een vernieuwde ondertekenmodule met een handige herinneringsfunctie. Deze verbetering zorgt ervoor dat je een beter overzicht hebt van de ondertekende en nog te ondertekenen documenten. Je krijgt automatisch een melding wanneer er documenten zijn die nog voorzien moeten worden van een handtekening. Dit scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat je snel en efficiënt kunt doorwerken. 

Nieuwe catalogusweergave
Met de nieuwe catalogusweergave maak je moeiteloos offertes terwijl je een klant bezoekt. Vanuit de catalogusweergave voeg je eenvoudig producten toe aan je offerte of verkooporder. Ook deze verbetering zorgt voor meer gebruiksgemak en efficiëntie. Je hoeft immers niet meer handmatig de producten toe te voegen. Bovendien zorgt het voor minder fouten tijdens de gegevensinvoer.    

Praktische informatie Odoo Experience 2023
De Odoo Experience vindt plaats van 8 t/m 10 november in Brussels Expo. Je dient je vooraf aan te melden. 

·       Zoek je informatie over tickets? Klik hier.
·       Zoek je informatie over de bereikbaarheid? Klik hier.  
·       Voor algemene informatie over de Odoo Experience. Klik hier

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Odoo? Ben je benieuwd wat Odoo voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Dit kan zowel voor, tijdens of na de Odoo Experience.


Bekijk nu de aftermovie van de Odoo Experience 2022:


in Odoo
Odoo Experience 2023: smartclasses en presentaties
Kevin Lübbers 6 november 2023
Deel deze post
Onze blogs
Archiveren